Naša storitev

PRAŠNO BARVANJE - NAJBOLJŠA ZAŠČITA ZA VAŠ IZDELEK


Ponašamo se z več kot 30-letnimi izkušnjami in znanjem pri tehnologiji prašnega barvanja. Storitve izvedemo kakovostno, hitro in se prilagajamo posebnim zahtevam strank.

Pobarvani izdelki so odporni na praske ter imajo gladko in enakomerno površino. Z najsodobnejšo tehnologijo predobdelave vašim izdelkom podaljšamo korozijsko odpornost.

S prašnim barvanjem se lahko barvajo električno prevodni izdelki, ki zdržijo temperaturo do 200°C. To so najrazličnejši izdelki iz jekla, aluminija in različnih litin. Prašno barvanje ima v primerjavi s klasičnim (mokrim) barvanjem številne tehnične in ekološke prednosti, zaradi česar se uporablja pri zaščiti širokega nabora izdelkov. Uporablja se v tako v gospodinjstvu in pri izdelkih za prosti čas kot pri delih v avtomobilski industriji, kmetijski in gradbeni mehanizaciji, medicinski opremi, kovinski galanteriji, pohištvu itd. .

PRAŠNO BARVANJE MDF


V naši ponudbi imamo tudi prašno barvanje izdelkov iz lesenih MDF plošč za večje serije.

MDF se najpogosteje uporablja za izdelavo pisarniškega, kuhinjskega in kopalniškega pohištva. Prašno barvanje zagotavlja enakomerno, trpežno in gladko površino z enim nanosom. Izdelki so dobro zaščiteni pred okruški, odporni proti madežem, razlitjem tekočin in praskam.

Nudimo razrez plošč na CNC strojih po načrtu kupca in potrebno predobdelavo za prašno barvanje (vrtanje lukenj, grobo in fino brušenje).

Industrijsko barvamo izdelke MDF velikosti do:

 • dolžine 1000 mm
 • širine 400 mm
 • višine 800 mm
 • debelina MDF do 15 mm

KAPACITETA LINIJ ZA BARVANJE


Opremljeni smo z dvema najsodobnejšima linijama za avtomatsko prašno barvanje priznanega proizvajalca opreme Wagner.

Industrijsko barvamo izdelke velikosti do:

 • dolžine 2400 mm
 • širine 750 mm
 • višine 1000 mm
 • max. kapaciteta ene linije je 100 m2/h

Na voljo imamo tudi ročno lakirnico s pečjo, za posamezne kose večjih dimenzij, ki ne potrebujejo pred obdelave:

 • dolžine 3400 mm
 • širine 1800 mm
 • višine 1800 mm

Področja na izdelkih, ki ne smejo biti pobarvana (navoji, vijaki, puše, ipd.), ustrezno zaščitimo.

IZBIRA PRAŠNE BARVE


S pomočjo barvnih kart in vzorčnih ploščic si pri nas izberete želeno barvo, pri čemer vam bomo z veseljem svetovali in skupaj poiskali primerno zaščito za vaš izdelek.

Barvne nianse lahko izberete po lestvici RAL. Pri končnem izgledu površine pa lahko izbirate med: gladko, fino strukturo, grobo strukturo ter raznimi dekorativnimi učinki (npr. metalik, antique …).

Izbira kakovosti barve je odvisna od namena uporabe izdelka: uporaba v zaprtih prostorih, za zunanjo uporabo, uporaba v ekstremnih klimatskih pogojih (slanost, vlaga, nizke/visoke temperature …).

Pošljite nam povpraševanje

 

Ponašamo se z več kot 30-letnimi izkušnjami in znanjem pri tehnologiji prašnega barvanja. Storitve izvedemo kakovostno, hitro in se prilagajamo posebnim zahtevam strank.